Energie Besparen

Er zijn verschillende zaken van groot belang voor het bepalen van het energielabel en energie-index, onderstaande onderwerpen hebben een grote invloed en lichten we daarom kort toe.

Centrale Verwarming

Hr-ketel

Hr-ketels zijn aanzienlijk zuiniger dan oude cv-ketels en daardoor erg populair in Nederland. Een hr-ketel zorgt dus voor een beter energielabel en dat verhoogt de waarde van uw woning. Uit onderzoek is gebleken dat een huis met een gunstig energielabel al snel € 6000,- meer oplevert, dus dan zijn de kosten van een hr-ketel snel terugverdiend.

Zonneboiler

Een zonneboiler kan zorgen voor een besparing tot 45% op de energiekosten van warm water. Wat u precies gaat besparen is afhankelijk van de grootte van de zonneboiler, de hoeveelheid warm water die gemiddeld door uw huishouden gebruikt wordt en de manier waarop het warme water nu geproduceerd wordt. Het warme water dat een zonneboiler produceert kan gebruikt worden om uw woning te verwarmen of als warm tapwater. Een zonneboiler zorgt voor een lager verbruik van fossiele brandstoffen en dus een lagere energierekening en het is beter voor het milieu. Verder zorgt een zonneboiler ervoor dat u (gedeeltelijk) zelfvoorzienend bent en uw woning een hoger energielabel krijgt.

Warmtepomp

Een warmtepomp haalt energie uit de lucht, water of de bodem, de warmtepomp zet deze energie dan om naar warm tapwater en verwarming voor uw woning. Een warmtepomp zorgt voor een aangenaam warm huis in de winter en een aangenaam koel binnenklimaat in de zomer . Met een warmtepomp kunt u dus flink besparen op uw energiekosten, er is alleen wel behoorlijk wat elektriciteit nodig om de warmtepomp te laten draaien, om ook hiervoor geen hoge kosten te krijgen kunt u deze elektriciteit opwekken met zonnepanelen. Zo zorgt u voor een zeer gunstig energielabel.

Contact

Kloosterlaan 12
5066 AN Moergestel
Kvk 73707783

Bel of mail ons voor een afspraak

Onze Partners