Energie Besparen

Er zijn verschillende zaken van groot belang voor het bepalen van het energielabel en energie-index, onderstaande onderwerpen hebben een grote invloed en lichten we daarom kort toe.

Zonne-energie

Zonne-energie

De zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Je kunt zelf de energie van de zon benutten met zonnepanelen of een zonneboiler op je dak.

Zonnepanelen

Om geld te willen besparen is het een goede manier om met zonne-energie de energieverbruik in het huis te verlagen. Op deze manier is het namelijk heel eenvoudig om aan energie te komen en heb je geen omkijken naar de opwekking van zonnestroom. Eenmalige investeringskosten zorgen er voor dat je lang plezier hebt van een zonne-energie systeem. Het is daarom goed dat om in ieder geval te kijken naar de mogelijkheden van zonne-energie toepassingen. Bovendien is het zonnepanelen rendement of die van zonneboilers zelf te berekenen. Vanaf het moment dat het systeem op het dak geïnstalleerd is en in gebruik wordt genomen begint de voordeel ook meteen. Het systeem begint direct met opwekken en zorgt ervoor dat je geld verdient. Dit zorgt voor een leuke jaarlijkse besparing. Indien je meer opwekt dan verbruikt, krijg je ook nog eens een aardig zakcentje terug.

Zonneboiler

Een zonneboiler zet via een collector op het dak zonlicht om in warmte en verwarmt daarmee de vloeistof (een combinatie van water en antivries) die door leidingen in de zonnecollector loopt. Vervolgens loopt deze leiding terug naar de boiler waar hij de warmte weer afgeeft aan het water. De boiler verwarmt eventueel het water extra bij om de gewenste gebruikstemperatuur te verkrijgen. Dit warme water kan vervolgens gebruikt worden om je huis te verwarmen of als warm tapwater dienen.

Contact

Kloosterlaan 12
5066 AN Moergestel
Kvk 73707783

Bel of mail ons voor een afspraak

Onze Partners